04. Dec 2015

Fra student til gründer

Å holde foredrag om gründerhistorien til North er både spennende men også litt skremmende. Da vi startet North var begge to helt vanlige studenter ved Universitetet i Nordland, med en brennende interesse for entreprenørskap. Begge var medlemmer i studentorganisasjonen Start, og igjennom Start fikk vi mange muligheter som har vært med på å hjelpe oss til å komme dit vi er idag. 

I oktober holdt vi foredrag på den nasjonale finalen i Venture Cup. Dette er nordens største forretningsplankonkurranse for studenter og er arrangert gjennom studenorganisasjonen Start. Som tidligere deltakere i Venture Cup var det ekstra spennende å skulle holde foredrag. I salen satt det omkring 300 mennesker, bestående av startere, studenter og næringsliv. I tilegg til oss, var de andre foredragsholderne Johan H. Andresen fra Ferd og Bente Landsnes fra Oslo Børs. 

I November var vi booket inn til Kvinnekonferansen "Luft under vingene" i Lofoten. Her snakket vi om vår bruk av relasjoner. Som to unge jenter, uten bransjeerfaring, i en mannsdominert bransje, har vi tatt i bruk en del utradisjonelle metoder som vi fortalte om. Vi ble helt overveldet over alle fantastiske tilbakemeldinger fra deltakerne og ikke minst vakre Lofoten i seg selv.

Vi er stolte av hva vi har oppnådd, og synes det er veldig gøy å få lov til å dele historien vår med andre, både gründere, studenter og næringsliv. Igjennom foredrag håper vi også på å inspirere andre til å ta steget ut av komfortsonen og satse på seg selv.  Å holde foredrag er en fantastisk mulighet for oss til å møte forbrukere og høre hva de mener om produktene og få ekte tilbakemelderinger, noe vi setter stor pris på!  

Vi har allerede flere foredrag booket til 2016, men er alltid interessert i spennende oppdrag! Er du ute etter to svært engasjerte foredragsholdere til ditt arrangement er det bare å sende oss en mail til: post@northwineandspirits.com

Foto: Frida Xiang.

 

Klem fra North-jentene